Министърът на икономиката Даниела Везиева категорично отхвърли всички обвинения срещу директора на

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева категорично отхвърли всички обвинения срещу директора на
Коментари Харесай

И Везиева отхвърли обвиненията срещу Караганева и настоя за отстраняването на тримата от ГЕРБ в ДКК

Министърът на икономиката  Даниела Везиева  категорично отхвърли всички обвинявания против шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК)  Ваня Караганева .
Прокуратурата се самосезира за възможни закононарушения в ДКК
Софийска градска прокуратура заяви, че на 1 декември се е самосезирала по медийни изявления, касаещи вероятно осъществени престъплени...

Припомняме, че трусът в ДКК стартира при започване на седмицата, откакто стана ясно, че  Караганева. Причината за решението, взето от трима членове на съвета, назначени в последните дни на кабинета " Борисов 3 ", са голям брой нарушавания, осъществени за месеца, в който директорката е била на този пост. Впоследствие Караганева на отстраняването ѝ, защото съвещанието не е било свикано по надлежния ред, поради което Агенцията по вписванията към момента не е вписала решението.

Днес Везиева разгласи, че след инспекция, осъществена от икономическото ведомство, излиза наяве, че причините за освобождението на шефа на ДКК са неоснователни. По думите ѝ това потвърждава, че в този си състав, съветът на шефовете не желае да бъде изменен модела за ръководство на сдружението. Именно за това министърът удостовери информацията, че ще изиска оставките на Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска и ще употребява всички законови средства, които има, с цел да ги в профил.

" Може би решението ми да се разделим с тях е закъсняло, само че когато встъпих като длъжностен министър, аз се срещнах с всеки един от тях. Приех тяхното мнение и мнение и подадох ръка, с цел да работим дружно ", сподели още Везиева, като добави, че медийният интерес към ДКК ще послужи на някого за реализиране на неразбираеми цели на идващ стадий.

Тя разяснява и желанията на Рая Каназирева да сезира Европейската прокуратура за решенията, взети Караганева в качеството ѝ на изпълнителен шеф. " Искам да я помоля в сигнала да включи и тематиките, които ние видяхме - за язовирите, за държавния комплекс, по какъв начин са сключвани контракти с търговски сдружения, които да дават адвокатски услуги ", добави министърът.
Караганева отговори на всички обвинявания и разгласи: Отстраняването ми е нелегитимно
Отстраненият изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания Ваня Караганева популяризира писмо до медиите, в което о...

Везиева обърна внимание и на съответните обвинявания против Ваня Караганева. Едно от тях беше, че е подписала еднолично съглашение с русенското оръжейно дружество " Дунарит " на стойност 50 милиона лв.. Саматата и изясни, че съглашението е на заключителен стадий и следва да се подпише, като думите ѝ през вчерашния ден от " Дунарит " с писмо до медиите. Везиева също сподели през днешния ден, че няма подписан подобен документ . Министърът посочи, че преди 1 месец двете сдружения са имали дълги срещи и са постигнали съглашение за извънсъдебна процедура. " Това е документът, който те визират.Споразумение обаче не е подписвано нито от ДКК, нито от Дунарит ", добави тя.

Относно обвиняванията, че Караганева е взела еднолично решение за преустановяване на пълномощията на процесуалния представител на ДКК и е назначила различен, Везиева разгласи, че не дават отговор на истината . По думите ѝ на никое място няма документи, които да потвърждават подписването на подобен контракт. Припомняме, че упрекнатото адвокатско сдружение " Георгиев, Тодоров и ко " също реагира и разгласи в известие до медиите, че няма подписан контракт с ДКК и не е взело участие в никакви процедури по сключването на подобен контракт.

Министърът обори и обвиняването, че Караганева е трансформирала обслужващата банка еднолично, без осъществяване на процедура. " Мотивът за смяната е обвързван с механически елементи ", сподели тя. Именно такава беше тезата и на шефа.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР